Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Noves tecnologies

COVID-19: Nova versió de l’app de cita previa de l’Ibsalut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Bit, per encomana de la Conselleria de Salut, ha adaptat l'aplicació de cita prèvia de l'Ibsalut al protocol COVID-19 per adequar l'eina a les noves necessitats i seguir donant el servei als ciutadans balears, que ara no poden desplaçar-se fins als centres de salut.

Aquesta adaptació al nou protocol del Servei de Salut de les Illes Balears es va posar a l'abast dels ciutadans el passat 30 de març i des de llavors s'han donat 948 cites mitjançant aquesta aplicació mòbil.

Pel que fa al funcionament de l'aplicació, ara el procés de la cita prèvia s'inicia amb un qüestionari, una vegada l'usuari s'ha identificat, on ha de respondre si té o no té símptomes relacionats amb el coronavirus (febre, tos i/o dificultat per respirar).

Tant en cas que es tenguin símptomes com si no, l'aplicació sol·licita un número de telèfon per registrar la petició de consulta mèdica i al qual un professional sanitari telefonarà durant el mateix dia per agendar una cita.

En cas que es congestioni el servei i hi hagi usuaris esperant ser atesos per una operadora, llavors hi ha l'opció d'un assistent IVR o resposta de veu interactiva que també els pot atendre. Amb aquest sistema, des del 30 de març, s’han donat altres 1.704 cites.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/04/2020]

[Foto: BigOakFlickr / Macbook keyboard macro / CC BY­ND 2.0]