Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia del neratinib més capecitabina en un subgrup de pacients amb afectació del sistema nerviós central

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre l'eficàcia del neratinib més capecitabina en un subgrup de pacients amb afectació del sistema nerviós central de l'assaig NALA. També hi han participat diferents centres espanyols.

Jesús Alarcón, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efficacy of Neratinib Plus Capecitabine in the Subgroup of Patients with Central Nervous System Involvement from the NALA Trial" a la revista The Oncologist.

El neratinib té eficàcia en la metàstasi del sistema central nerviós (SCN) del càncer de mama metastàtic (CMM) HER2-positiu. S'informa els resultats entre els pacients amb metàstasi SCN al principi de la fase III de l'assaig NALA de la capecitabina més neratinib (N + C) enfront de la capecitabina més lapatinib (L + C).

El NALA era un assaig aleatori, actiu-controlat en pacients que varen rebre dos o més règims previs de HER2-directe per CMM HER2-positiu. Es varen elegir les pacients amb metàstasi cerebral asimptomàtica/estable (tractada o sense tractar). Les pacients es varen assignar oralment a N + C (240 mg de neratinib per dia, 750 mg/m² capecitabina, dues vegades al dia) o L + C (1,250 mg de lapatinib per dia, 1,000 mg/m² de capecitabina dues vegades al dia). Es va considerar la supervivència lliure de progressió adjudicada de forma independent i es varen considerar els punts finals del SCN.

Aquesta anàlisi suggereix una millora de la supervivència lliure de progressió i els resultats del SCN amb N + C enfront de L + C en pacients amb metàstasi SCN en càncer de mama metastàtic HER2.

Referència de l'article
Hurvitz SA, Saura C, Oliveira M, Trudeau ME, Moy B, Delaloge S, et al. Efficacy of Neratinib Plus Capecitabine in the Subgroup of Patients with CNS Involvement from the NALA Trial. Oncologist. 2021. doi: 10.1002/onco.13830. PubMed PMID: 34028126.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Calendari de formació

Gener   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31