Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La unió fa la força en la nova edició del Balearic Meeting

La VIII edició del Balearic Meeting of European Residents & Young Gps, celebrada els passats dies 10 i 11 de setembre al Col·legi de Metges de les Illes Balears a Palma, va destacar per la participació de professionals tant de les Balears com d'altres comunitats autònomes i convidats d'altres països d'Europa.

Com a novetats d'aquesta edició, i amb la idea que es mantingui en el futur, aquestes jornades de joves metges i residents de medicina familiar i comunitària, organitzades per Ibamfic i coordinades pel Dr. Matteo Mannucci com a president del Comitè Organitzador, varen comptar amb la participació de professionals d'infermeria, tant en les activitats formatives com en els comitès organitzador i científic.

Després del parèntesi de l'any anterior, i amb el lema We will never walk alone (Mai caminarem sols), els participants van recordar en els seus tallers tot el que ha suposat per a ells aquest temps de pandèmia, a la part professional però també personal. Així, el programa de la trobada va abordar temes tan importants com l'aïllament que han patit moltes persones durant aquest temps, el sofriment psicològic o el suïcidi.

Els assistents també van poder presentar les seves propostes de tallers, com va ser el cas del que es va impartir sobre art-teràpia o el de desprescripció farmacològica, tots dos, amb una gran acceptació entre els assistents. Al programa d'aquesta edició es van unir els tallers clàssics sobre patologia respiratòria i endocrina, així com el de maneig pal·liatiu i altres més nous com el part extrahospitalari, que també va gaudir de molt èxit entre els participants.

[Font: IBAMFIC]

[Foto: Infosalut / Formació personal sanitari / CC BY-NC-SA 4.0]