Categoria: Estudis i projectes

Relació de l'associació del glutamat i la glutamina amb la incidència de fibril·lació atrial i fallada cardíaca a l'estudi PREDIMED

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi sobre com un alt nivell de glutamat en el plasma i una baixa relació entre glutamina i glutamat s'associen amb un major risc d'insuficiència cardíaca, però no amb fibril·lació auricular dins l'estudi PREDIMED.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "High Plasma Glutamate and a Low Glutamine-to-Glutamate Ratio Are Associated with Increased Risk of Heart Failure but Not Atrial Fibrillation in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) Study" a la revista The Journal of Nutrition.

Encara que s'ha avaluat l'associació entre el glutamat i la glutamina en relació amb trastorns cardiometabòlics, encara no es coneix el paper d'aquests metabòlits en el desenvolupament de la fibril·lació atrial (FA) i fallada cardíaca (FC).

Els objectius eren examinar associacions de glutamat, glutamina i relació glutamina/glutamat amb la incidència de FA i FC en una població mediterrània amb alt risc de malaltia cardiovascular.

Referència de l'article
Papandreou C, Hernández-Alonso P, Bulló M, Ruiz-Canela M, Li J, Guasch-Ferré M, et al. High Plasma Glutamate and a Low Glutamine-to-Glutamate Ratio Are Associated with Increased Risk of Heart Failure but Not Atrial Fibrillation in the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) Study. J Nutr. Set 2020. doi: 10.1093/jn/nxaa273. PubMed PMID: 32939552.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]