Categoria: Estudis i projectes

Diferències d'esperança de vida entre homes i dones després d'una substitució de la vàlvula aòrtica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre les diferències d'esperança de vida entre homes i dones després d'una substitució de la vàlvula aòrtica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Delfina Fletcher-Sanfeliu, cirurgiana cardíaca l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Differences in life expectancy between men and women after aortic valve replacement" a la revista European Journal of Cardio-Thoracic Surgery.

Alguns investigadors han observat un augment del nombre de morts durant el seguiment de pacients joves que s'han sotmès una substitució de la vàlvula aòrtica per estenosi aòrtica severa, suggerint que aquest procediment no millora la seva esperança de vida. L'objectiu era confirmar aquestes troballes i analitzar les diferències per sexe.

Es varen incloure tots els pacients entre 50 i 65 anys que varen ser sotmesos a una substitució de la vàlvula aòrtica aïllada a 27 centres espanyols durant un període de 18 anys. Es va comparar la supervivència observada i l'esperada als 15 anys de seguiment i es va estimar la incidència acumulada de mort des del punt de vista dels riscos competitius. Es va estratificar per sexe i es va analitzar si ser dona era un factor de risc independent per a la mort.

Després de la substitució de la vàlvula aòrtica, homes i dones no tenen una millor esperança de vida, però aquesta pèrdua és molt major en dones que en homes. A més, ser dona és un factor de risc per a mort a llarg termini. Els motius d'aquestes troballes es desconeixen i s'han d'investigar.

Referència de l'article
Hernandez-Vaquero D, Rodriguez-Caulo E, Vigil-Escalera C, Blanco-Herrera O, Berastegui E, Arias-Dachary J, et al. Differences in life expectancy between men and women after aortic valve replacement. Eur J Cardio-thoracic Surg. 2021;60(3):681–8. doi: 10.1093/ejcts/ezab140. PubMed PMID: 33772276.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / parellea, gent / CC BY-NC-SA 4.0]