Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L’IB-Salut va atendre la setmana del dia 18 de febrer 25.619 urgències, amb 732 casos de síndrome gripal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària van atendre un total de 25.619 urgències durant la setmana del dia 18 de gener, 990 menys que la setmana anterior. Del total, 9.109 es varen atendre als hospitals de la xarxa pública i 16.510, a les urgències d’atenció primària. Un 12,9% de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés. Per la seva banda, els centres d’atenció primària han diagnosticat 732 casos amb síndrome gripal, 268 manco que els enregistrats la setmana passada, amb 1.000 casos.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 11 al 17 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 75,2, sensiblement inferior a la registrada durant la setmana anterior (del 4 al 10 de febrer), que va ser de 107,1. La taxa balear és inferior a l’estatal, que es va situar en 158,1, i l’activitat epidèmica va ser aquesta setmana de nivell baix d’evolució descendent.

És important recordar a la població que davant una urgència lleu acudeixi als serveis d'urgència dels centres de salut, deixant així les urgències dels hospitals per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 1 de desembre el pla per donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que es preveu per a aquesta època de l’any a causa de la major incidència de casos de grip als serveis d’urgències dels hospitals i als centres d’atenció primària. L’objectiu del Servei de Salut és donar una resposta ràpida durant les setmanes amb les taxes de grip més altes.

D’acord amb aquest pla, s’han obert 45 llits a l’Hospital Universitari Son Espases, 12 de la Unitat d’Hospitalització a Domicili, 38 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 7 a l’Hospital Can Misses. A més, l’increment d’aquests dispositius va lligat a la contractació de professionals per adaptar els centres assistencials a les necessitats de la població.

[Font: Conselleria de Salut. 22/02/2019]

[Foto: Infosalut]