Categoria: Epidemiologia

Regulació sobre mesures epidemiològiques de la ràbia i d’altres zoonosis en animals de companyia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 56, de 18 d'abril de 2015, s'ha publicat el Decret 21/2015, pel qual es regulen les mesures de control, prevenció i vigilància epidemiològica de la ràbia en animals i d'altres zoonosis en animals de companyia en l'àmbit de les Illes Balears.

Els animals domèstics són portadors d'agents patògens i, en algunes circumstàncies, es transmeten a les persones i a altres animals, alhora també poden provocar lesions diverses per agressions i accidents.

Per tot això, els controls sanitaris als animals han de ser exhaustius, per part dels propietaris dels animals, i regulats per les institucions competents en el tema.

Entre les malalties transmissibles, cal destacar les següents:

  • La ràbia. Atesa la proximitat geogràfica amb països endèmics, sobre tot amb el Nord d'Àfrica i l'Europa de l'Est. És essencial donar suport a les mesures de prevenció i vigilància, entre d'altres.
  • La leishmaniosi. Igualment és necessària l'adopció de mesures de prevenció per evitar l'aparició de brots epidèmics a les Illes Balears.

Aquest Decret, que entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat al BOIB, és aplicable a tots els animals susceptibles de transmetre la ràbia i altres zoonosis, així com als propietaris o posseïdors dels animals, als professionals sanitaris i a totes les persones implicades en qualsevol dels aspectes que preveu aquest Decret.

[Font: BOIB. Núm. 56. 18/04/2015]

[Foto: Infosalut]