Categoria: Estudis i projectes

Experiència dels pacients amb malalties cròniques amb artritis inflamatòria a l'atenció sanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Reumatologia de l'Hospital de Manacor ha participat en una enquesta transversal utilitzant l'instrument per avaluar l'experiència dels pacients amb malalties cròniques amb artritis inflamatòria a l'atenció sanitària. També han participat l'Hospital Universitario A Coruña, la Universidade da Coruña, l'INIBIC, el Merck Sharp & Dohme Spain, l'Hospital Universitari de Basurto, l'Hospital El Bierzo, l'Hospital Transversal Sant Joan Despí Moisès Broggi-General, l'Hospital Clínico de Valencia, l'Hospital Universitario Gregorio Marañón i la Universitat Miguel Hernández.

Cristina Lerín-Lozano, reumatòloga de l' Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Experience With Health Care of Patients With Inflammatory Arthritis: A Cross-sectional Survey Using the Instrument to Evaluate the Experience of Patients With Chronic Diseases" a la revista Journal of Clinical Rheumatology.

L'experiència dels pacients amb l'atenció sanitària s'està convertint en un component clau per a la provisió d'un model d'atenció sanitària centrada en el pacient. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'experiència amb l'atenció sanitària dels pacients amb l'artritis inflamatòria i factors relacionats amb el pacient i l'atenció sanitària.

Els pacients varen respondre a una enquesta anònima facilitada pels seus equips sanitaris. L'enquesta es formava per 12-ítems validats de l'eina IEXPAC (Instrument to Evaluate the EXperience of PAtients with Chronic diseases) i les variables demogràfiques i les característiques relacionades amb l'atenció sanitària que podrien afectar a l'experiència del pacient.

Aquest estudi identifica àrees d'atenció sanitària per a pacients amb artritis inflamatòria amb la potencial millora de l'experiència dels pacients i destaca la importància de les relacions pacient-facultatiu i l'atenció integral del pacient.

Referència de l'article
de Toro J, Cea-Calvo L, García-Vivar ML, Pantoja L, Lerín-Lozano C, García-Díaz S, et al. The Experience With Health Care of Patients With Inflammatory Arthritis: A Cross-sectional Survey Using the Instrument to Evaluate the Experience of Patients With Chronic Diseases. J Clin Rheumatol. 2021;27(1):25-30. doi: 10.1097/RHU.0000000000001155. PubMed PMID:31356399.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]