Categoria: Estudis i projectes

Llet materna enfront de la sacarosa quan es va una punció i heel prick

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria de la Unitat de Medicina Intensiva de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article on s'analitza la llet materna enfront de la sacarosa quan es va una punció i heel prick.

Laura Rodríguez González, Gemma Alemany García-Carpintero, María del Mar Alabat Pascual, María Elena Martínez Jiménez, Tania Moreno Aguilera, María José Pozo Gaitero, infermeres de la Unitat de Medicina Intensiva de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Leche materna versus sacarosa ante punción venosa y heel prick" a la revista Evidentia.

Les intervencions que es realitzen als nounats ingressats a la unitat de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases poden causar dolor i estrès, traduint-se en signes conductuals i fisiològics.

Es va realitzar un assaig clínic aleatoritzat en la UCI de nounats durant un any, l'objectiu va ser conéixer si existeixen diferències significatives en quant a l'ús de llet materna vs sacarosa 25% com a mètodes analgèsic no farmacològic en la realització de procediments dolorosos (punció venosa i punció del taló). Es va avaluar el dolor amb l'escala de Susan Given Bells (abans i després de 2 minuts de la intervenció).

Es proposa l'ús de la llet materna com a mètode analgèsic pel control del dolor en punció de taló i extracció venosa, ja que es demostra la seva eficàcia i no té efectes secundaris.

Referència de l'article
Rodríguez González L, Alemany García-Carpintero G, Alabat Pascual MM, Martínez Jiménez ME, Moreno Aguilera T, Pozo Gaitero MJ. Leche materna versus sacarosa ante punción venosa y heel prick. Evidentia. 2021;8:e13257.

Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]