Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi d'estratificació del risc basat en Sarculator sobre la quimioteràpia neoadjuvant d'alt risc de STT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia y Ortopèdia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig basat en una anàlisi d'estratificació del risc basat en Sarculator sobre la quimioteràpia neoadjuvant d'alt risc de sarcomes de teixit tou. També hi han participat diferents centres.

Oscar Tendero, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Neoadjuvant chemotherapy in high-risk soft tissue sarcomas: A Sarculator-based risk stratification analysis of the ISG-STS 1001 randomized trial" a la revista Cancer.

El valor neoadjuvant de la quimioteràpia en el sarcoma del teixit tou (STT) no s'entén completament. Aquest estudi investiga el benefici de la quimioteràpia neoadjuvant d'acord amb el pronòstic d'estratificació basat en el nomograma Sarculator per a STT.

Aquest estudi analitza les dades de l'ISG-STS 1001,un estudi aleatori que va provar 3 cicles d'antraciclina neoadjuvant més ifosfamida (AI) o quimioteràpia histològica adaptada (HA) en pacients adults amb STT. La predicció a deu anys a supervivents adults (pr-OS) es va estimar amb el Sarculatos i es va estratificar subgrups més alt (10-anys pr-OS < 60%) i més baix risc (10-anys pr-OS ≥ 60%).

L'alt risc de pacients tractats amb HA varen tenir una resposta millor de la predita i això afegeix evidència a l'eficàcia de l'HA neoadjuvant en STT.

Referència de l'article
Pasquali S, Palmerini E, Quagliuolo V, Martin-Broto J, Lopez-Pousa A, Grignani G, et al. Neoadjuvant chemotherapy in high-risk soft tissue sarcomas: A Sarculator-based risk stratification analysis of the ISG-STS 1001 randomized trial. Cancer. 2021. doi: 10.1002/cncr.33895. PubMed PMID: 34643947.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixnio / Girls mobile phone / CC0 1.0]