Categoria: Estudis i projectes

Sapanisertib més fulvestrant en dones postmenopàusiques amb càncer de mama avançat amb receptors d'estrògens positius/HER2 negatius després de la progressió amb un inhibidor de l'aromatasa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre l'ús del sapanisertib més fulvestrant en dones postmenopàusiques amb càncer de mama avançat amb receptors d'estrògens positius/HER2 negatius després de la progressió amb un inhibidor de l'aromatasa. També hi han participat diferents centres espanyols.

Neus Ferrer, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Sapanisertib Plus Fulvestrant in Post-Menopausal Women with Estrogen Receptor-Positive/HER2-Negative Advanced Breast Cancer After Progression on Aromatase Inhibitor" a la revista Clinical Cancer Research.

Aquest estudi en fase II va investigar diàriament (QD) o setmanalment (QW) l'ús del sapanisertib (un inhibidor selectiu dual de complexos mTOR 1 i 2) en combinació amb fulvestrant.

Les dones postmenopàusiques amb receptor d'estrogen positiu (ER+)/HER2, es varen aleatoritzar segons càncer de mama avançat o metastàtic seguint una progressió durant/després del tractament amb inhibidor d'aromatasa per rebre fulvestrant 500 mg (cicle de vint-i-vuit dies de tractament), fulvestrant més sapanisertib 4 mg QD, o fulvestrant més sapanisertib 30 mg QW, fins que malaltia sigui progressiva, toxicitat inacceptable, retirada del consentiment o finalització de l'estudi.

El fulvestrant més sapanisertib QD/QW va donar lloc a una SLP numèricament més llarga en pacients amb càncer de mama avançat o metastàtic ER+/HER2-, en comparació amb fulvestrant com a agent únic. La combinació es va associar a una major toxicitat. Aquestes dades no recolzen un major desenvolupament de sapanisertib amb aquests esquemes de dosificació en aquest context.

Referència de l'article
García-Sáenz JÁ, Martínez-Jáñez N, Cubedo R, Jerez Y, Lahuerta A, González-Santiago S, et al. Sapanisertib Plus Fulvestrant in Post-Menopausal Women with Estrogen Receptor-Positive/HER2-Negative Advanced Breast Cancer After Progression on Aromatase Inhibitor. Clin Cancer Res. Gen 2022;clincanres.2652.2021. doi: 10.1158/1078-0432.CCR-21-2652. PubMed PMID: 34980598.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant per la platja / CC BY-NC-SA 4.0]