Categoria: Estudis i projectes

Contingut de greix intrahepàtic i confinamiento per COVID-19 en adults amb MFGNA i MetS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, i Atenció Primària de Mallorca, han participat en un estudi sobre el contingut de greix intrahepàtic i confinament per COVID-19 en adults amb malaltia del fetge gras no alcohòlic i síndrome metabòlica. També hi ha participat la Red Asistencial Juaneda, la Universitat de Navarra, l'IMDEA Food i el CEI UAM-CSIC.

Sofia Montemayor, Catalina M Mascaró, Cristina Gómez, Josep Antoni TurCristina Bouzas, investigadores i investigador del grup NUCOX; i Lucía Ugarriza, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Camp Redó i investigadora del grup NUCOX, han publicat l'article amb el títol "Intrahepatic Fat Content and COVID-19 Lockdown in Adults with NAFLD and Metabolic Syndrome" a la revista Nutrients.

Els confinaments per COVID-19 varen tenir un impacte significatiu en la salut de les persones, desencadenant nivells d'ansietat, estrès percebut i canvis en l'estat alimentari i nutricional.

Es volia avaluar els canvis en els hàbits dietaris, la síndrome metabòlica (MetS) i paràmetres hepàtics abans i després del confinament per la COVID-19 d'acord amb els canvis en contingut de greix intrahepàtic en adults i malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) i MetS.

Referència de l'article
Montemayor S, Mascaró CM, Ugarriza L, Casares M, Gómez C, Martínez JA, et al. Intrahepatic Fat Content and COVID-19 Lockdown in Adults with NAFLD and Metabolic Syndrome. Nutrients. 2022 Aug 24;14(17):3462. doi: 10.3390/nu14173462. PubMed PMID: 36079720.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Eneas de Troya / El gran confinamiento: The great lockdown / CC BY 2.0]