Categoria: Estudis i projectes

Validesa exerna del tempo cognitiu lent enfront de la inatenció en mesures comportamentals d'interacció social i rendiment acadèmic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat junt amb la Universitat de les Illes Balears i el IUNICS, un estudi sobre la validesa exerna del tempo cognitiu lent enfront de la inatenció en mesures comportamentals d'interacció social i rendiment acadèmic. També hi han participat la Universitat de Sevilla i l'Institut Vall d'Hebron.

Mateu Servera, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "La Validez Externa del Tempo Cognitivo Lento Frente a la Inatención en Medidas Comportamentales, de Interacción Social y de Rendimiento Académico" a la revista Psicothema.

L'objectiu principal d'aquest treball ha sigut replicar dades de la invalidesa externa de la dimensió Tempo Cognitiu Lent (TCL), enfront d'inatenció del TDAH (IN), amb la versió espanyola de mesura del TCL del Child and Adolescent Behavior Inventory (CABI).

Les dades repliquen en gran part els resultats previs: el TCL, a pesar de la seva relació amb IN, és capaç de predir una part significativa de problemes d'ansietat, depressió i timidesa excessiva i, en canvi, al contrari d'IN, resulta una mesura protectora pels problemes externalitzats.

Referència de l'article
Moreno-García I, Servera M, Morales-Ortiz M, Cano-Crespo A, Sáez B. La Validez Externa del Tempo Cognitivo Lento Frente a la Inatención en Medidas Comportamentales, de Interacción Social y de Rendimiento Académico. Psicothema. 2022;34(3):471–8. doi: 10.7334/psicothema2021.583.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Mare i fill, Família / CC BY-NC-SA 4.0]