Categoria: Estudis i projectes

Validesa d'una escala d'avaluació clínica del lloc de sortida del catèter per a la detecció primerenca d'infeccions en pacients d'hemodiàlisi amb un catèter venós central

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Qualitat i Recerca de l'Hospital de Manacor i Grup CurES perteneixent a l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), Servei de Salut de les Illes Balears, Universitat de les Illes Balears, han publicat l'estudi EXITA, sobre la validesa d'una escala d'avaluació clínica del lloc de sortida del catèter per a la detecció primerenca d'infeccions en pacients d'hemodiàlisi amb un catèter venós central. També hi varen participar l'Hospital Universitario Marqués de Valdecilla, l'IDIVAL i la Universidad Católica Santa Teresa de Jesús de Ávila.

Ian Blanco-Mavillard, infermer de la unitat de qualitat i recerca de l'Hospital de Manacor i investigador del Grup CurES; Ismael Fernández-Fernández, infermer de la unitat de qualitat i recerca de l'Hospital de Manacor; i Joan Ernest de Pedro-Gomez, investigador del Grup CurES; varen participar en la publicació de l'article amb el títol "Validity of a catheter exit site clinical assessment scale for the early detection of exit site infections in patients on haemodialysis with a central venous catheter: protocol for a multicentre validation study in Spain (EXITA Study)" a la revista BMJ Open.

Els pacients d'hemodiàlisi amb catèter central venós (HD-CCV) tenen més risc de patir infeccions del lloc de sortida (ILSs) i infeccions del torrent sanguini relacionades amb el catèter, causant un augment dels nivells d'hospitalització, morbiditat i mortalitat. L'objectiu principal de l'estudi EXITA és desenvolupar i validar un instrument per a la detecció primerenca de les HD-CCV ESIs.

Referència de l'article
Cobo-Sánchez JL, Blanco-Mavillard I, Pelayo-Alonso R, Mancebo-Salas N, Fernandez-Fernandez I, De Pedro-Gomez JE. Validity of a catheter exit site clinical assessment scale for the early detection of exit site infections in patients on haemodialysis with a central venous catheter: protocol for a multicentre validation study in Spain (EXITA Study). BMJ Open. 2022 Sep 6;12(9):e065724. doi: 10.1136/bmjopen-2022-065724.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ian Blanco ]