Categoria: Estudis i projectes

Perfils de fisioterapèutes EPB pel qüestionari HS-EBP a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup CurES i elGrup PSICOMEST perteneixents a l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei de Salut de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació d'un estudi transversal per proporcionar dades/barems normatius de la població de fisioterapeutes a Espanya en relació als seus perfils de practicants basats en l'evidència científica mitjançant el qüestionari HS-EBP sobre els perfils de fisioterapèutes basats en l'evidència pràctica a Espanya. També hi han participat la Universitat Pública de Navarra, la Universidad de Sevilla i la Escuela de Osteopatía de Madrid.

Juan C Fernández-Domínguez i Joan E De Pedro-Gómez, investigadors del Grup CurES de l'IdISBa; Rafael Jiménez-López i Albert Sesé-Abad, investigadors del Grup PSICOMEST de l'IdISBa, varen participar a la publicació de l'article amb el títol "Physiotherapists' Evidence-Based Practice profiles by HS-EBP questionnaire in Spain: A cross-sectional normative study" a la revista Plos ONE.

La pràctica basada en l'evidència (PBE) és un acostament cost-efectiu per millorar la qualitat de l'atenció clínica i implementar només evidència ben provada. Les professions sanitàries, inclosa la fisioteràpia, han d'abraçar els principis de la PBE. Aquest document presenta les dades normatives de la població de fisioterapeutes espanyols utilitzant el qüestionari de pràctica basada en l'evidència en ciències de la salut (acrònim en anglès HS-EBP) i explora els clústers/perfils de professionals en la pràctica clínica.

Les dades normatives són útils per comparar les puntuacions individuals respecte a la població de referència i la informació sobre els clústers permetrà el disseny i la implementació de programes d'intervenció de PBE globals apropiats.

Referència de l'article
Fernández-Domínguez JC, De Pedro-Gómez JE, Jiménez-López R, Romero-Franco N, Bays Moneo AB, Oliva-Pascual-Vaca Á, et al. Physiotherapists’ Evidence-Based Practice profiles by HS-EBP questionnaire in Spain: A cross-sectional normative study. Capio CM, editor. PLoS One. 2022 Jun 3;17(6):e0269460. doi: 10.1371/journal.pone.0269460. PubMed PMID: 35658062.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]