Categoria: Estudis i projectes

Formació en benestar basat en pràctiques contemplatives en una mostra de professionals de cures intensives i domiciliàries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un assaig clínic no aleatoritzat pilot i de viabilitat sobre la formació en benestar basat en pràctiques contemplatives en una mostra de professionals de cures intensives i cures domiciliàries. També hi han participat diferents centres espanyols.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació del artículo amb el títol "Wellbeing Training Based on Contemplative Practices in a Sample of Intensive Care and Homecare Professionals: A Pilot and Feasibility Non-Randomized Clinical Trial" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

La Unitat de Cures Intensives (UCI) i els professionals d'atenció domiciliària són susceptibles de tenir uns nivells més alts d'estrès i burnout que altres professionals sanitaris, la qual cosa impacta en el seu benestar i en el dels seus pacients. En termes de dades, no hi ha molta recerca sobre els efectes de les intervencions psicològiques a l'UCI i professionals domiciliaris. L'objectiu d'aquest estudi era investigar l'efectivitat d'una formació en benestar basat en pràctiques contemplatives (FBPC) per augmentar el funcionament psicològic en una mostra de professionals d'UCI i domiciliaris.

Referència de l'article
Cebolla A, Galiana L, Navarrete J, Alvear D, Garrote E, Sansó N, et al. Wellbeing Training Based on Contemplative Practices in a Sample of Intensive Care and Homecare Professionals: A Pilot and Feasibility Non-Randomized Clinical Trial. Int J Environ Res Public Health. 2022 Oct 12;19(20):13137. doi: 10.3390/ijerph192013137. PubMed PMID: 36293716.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]