Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament i avaluació d'una intervenció de salut digital per prevenir la DMT2 a AP

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES), el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), el Grup GRAPP-caIB i el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), el Grup PSICOMEST i el Research Group on Global Health and Human Development de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes BalearsAtenció Primària de Mallorca, han publicat, junt amb el IUNICS i el CIBEROBN; han publicat un protocol d'estudi PREDIABETEXT per a un assaig clínic aleatoritzat sobre el desenvolupament i avaluació d'una intervenció de salut digital per prevenir la diabetis tipus 2 a atenció primària.

Aina M Galmes-Panades, Miquel Bennasar-Veny i Aina M Yáñez, investigadores i investigador del grup EVES; Escarlata Angullo, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Escola Graduada i investigadora de l'IdISBa; Sofía Mira-Martínez, Rocío Zamanillo-Campos, Maria Jesús Serrano-Ripoll, Maria Antonia Fiol-deRoque, Jerónima Miralles, Maria Clara Vidal-Thomas, Joan Llobera-Canaves, Alfonso Leiva, Oana Bulilete i Ignacio Ricci-Cabello, investigadores i investigadors del grup GRAPP-caIB; Rocío Gomez-JuanesMauro Garcia-Toro i Miquel Roca, investigadors de l'IdISBa; Jadwiga Konieczna i Dora Romaguera, investigadores del grup NUCOX; Rafael Jiménez-López, Juan José Montaño, Elena Gervilla-García i Margalida Gili, investigadors i investigadores del grup PSICOMEST; Catalina Vicens, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Son Serra La ViletaNarges Malih, investigadora del Research Group on Global Health and Human Development; José Iván Oña, metge de medicina familiar i comunitària del CS Dra. Teresa Piqué; han publicat l'article amb el títol "Development and Evaluation of a Digital Health Intervention to Prevent Type 2 Diabetes in Primary Care: The PREDIABETEXT Study Protocol for a Randomised Clinical Trial" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

La diabetis mellitus tipus 2 (DMT2) és una malaltia d'alta prevalença associada amb un augment de risc de patir comorbiditats, mort prematura i costs sanitaris. La prediabetis és un nivell d'alteració de glucosa previ a la DMT2 que podria ser revertida. L'objectiu d'aquest estudi és desenvolupar i avaluar una intervenció de baixa intensitat, multifacètica i digital per prevenir la DMT2. La intervenció es compon:

  1. L'ús de tecnologia sanitària mòbil per enviar missatges de text personalitzats que promouen canvis en l'estil de vida de les persones de risc de DMT2.
  2. La formació en línia de metges/ses i infermers/es d'atenció primària sobre el tractament de la prediabetis.
Referència de l'article
Galmes-Panades AM, Angullo E, Mira-Martínez S, Bennasar-Veny M, Zamanillo-Campos R, Gómez-Juanes R, et al. Development and Evaluation of a Digital Health Intervention to Prevent Type 2 Diabetes in Primary Care: The PREDIABETEXT Study Protocol for a Randomised Clinical Trial. Int J Environ Res Public Health. 2022 Nov 9;19(22):14706. doi: 10.3390/ijerph192214706. PubMed PMID: 36429423.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: JESHOOTS-com / Iphone smartphone / CC BYND 2.0]