Els Serveis de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi que analitza els efectes de la intubació en pacients amb COVID-19 durant les quatre primeres onades de la pandèmia.
Mariana Andrea Novo, metgessa de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; i , metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en un la publicació de l'article amb el títol "Effects of intubation timing in patients with COVID-19 throughout the four waves of the pandemic: a matched analysis", a la revista European Respiratory Journal.
L'estudi investiga l'associació entre el moment de la intubació i la mortalitat hospitalària en pacients crítics amb insuficiència respiratòria associada a la COVID-19. També analitza, tant l'impacte del moment al llarg de les quatre primeres onades pandèmiques com la influència de l'assistència respiratòria no invasiva prèvia en els resultats.
L'estudi conclou que en els pacients amb COVID-19 que varen necessitar ventilació mecànica invasiva, la intubació tardana va associar-se a un major risc de mortalitat hospitalària. L'ús d'intubació precoç va disminuir significativament al llarg de la pandèmia. Els beneficis d'aquest enfocament varen produir-se de forma més notable en els pacients que havien rebut cànula nasal d'alt flux.
Referència de l'article
Enllaços Bibliosalut |

Mètriques
![]() |
[Font: Bibliosalut]
[Foto: Hospital Universitari Son Espases]