Categoria: Estudis i projectes

S'avalua i informa adequadament sobre la tècnica d'inhalació en els assaigs clínics de tractament d'asma i MPOC?

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'una revisió sistemàtica i suggerència d'una checklist de millora pràctica sobre si s'avalua i informa adequadament sobre la tècnica d'inhalació en els assaigs clínics de tractament d'asma i malalatia pulmonar obstructiva crònica. També hi han participat diferents centres.

Borja G Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; va participar en la publicació de l'article amb el títol "Is Inhaler Technique Adequately Assessed and Reported in Clinical Trials of Asthma and Chronic Obstructive Pulmonary Disease Therapy? A Systematic Review and Suggested Best Practice Checklist" a la revista The Journal of Allergy and Clinical Immunology in Practice.

Els medicaments inhalats són molt importants per tractar l'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), encara que les errades crítiques en les tècniques d'inhalació les realitzen el 90% dels pacients. En un entorn d'investigació clínica, els subjectes reclutats amb una tècnica pobre d'inhalació podria donar una falsa impressió d'ambdós beneficis i la necessitat de tractaments complementaris com les teràpies biològiques.

Es volia analitzar la freqüència amb les quals la tècnica d'inhalació és avaluada i optimitzat de forma fiable abans i després del reclutament en els assaigs clínics aleatoris (ACA) duts a terme per conèixer l'eficàcia de la teràpia tòpica i la intensitat del tractament per l'asma i MPOC.

L'estudi identifica una manca preocupant de tècniques de comprovació i correcció de tècniques d'inhalació, o almenys informar que es va dur a terme malament, abans del reclutament en ACA d'asma i MPOC, la qual cosa podria afectar en les conclusions elaborades. Obligar a l'ús d'una checklist estandarditzada en protocols d'ACA i assegurar tots els ACA informats i corregir la tècnica d'inhalació abans del reclutament són passes importants a seguir.

Referència de l'article
Dekhuijzen PNR, Levy ML, Corrigan CJ, Hadfield RM, Roche N, Usmani OS, et al. Is Inhaler Technique Adequately Assessed and Reported in Clinical Trials of Asthma and Chronic Obstructive Pulmonary Disease Therapy? A Systematic Review and Suggested Best Practice Checklist. J Allergy Clin Immunol Pract. 2022 Jul;10(7):1813-1824.e1. doi: 10.1016/j.jaip.2022.03.013. PubMed PMID: 35364340.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Inhaladors / CC BY-NC-SA 4.0]