Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia d'una vacuna meningocòccica del grup B en infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum han participat en un article sobre l'eficàcia d'una vacuna meningocòcica del grup B en infants.

Antònia Galmésorcid, metgessa de la Direcció General de Salut Pública i Participació; i Joana Vanrell, infermera de la Direcció General de Salut Pública i Participació, han participat en l'article amb el títol "Effectiveness of a Meningococcal Group B Vaccine (4CMenB) in Children" a la revista the New England Journal of Medicine.

Per setembre de 2015, la vacuna meningocòccia del serogrup B, de quatre components i a base de proteïnes (4CMenB; Bexsero), va començar a estar disponible per a la compra privada a Espanya.

La vacunació completa amb 4CMenB va resultar eficaç per prevenir la malaltia invasiva per meningococs del serogrup B i no del serogrup B en infants menors de cinc anys.

Referència de l'article
Castilla J, García Cenoz M, Abad R, Sánchez-Cambronero L, Lorusso N, Izquierdo C, et al. Effectiveness of a Meningococcal Group B Vaccine (4CMenB) in Children. N Engl J Med. 2023 Feb;388(5):427–38. doi: 10.1056/NEJMoa2206433. PubMed PMID: 36724329.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]