Categoria: Estudis i projectes

Associació de la llet materna y menor displàsia en infants extremadament prematurs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Atenció Primària de Mallorca, han participat en la publicació d'un estudi on l'alimentació amb llet materna s'associa a una menor incidència de displàsia broncopulmonar moderada-greu en nounats extremadament prematurs.

Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBa; ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Human Milk Feeding Is Associated with Decreased Incidence of Moderate-Severe Bronchopulmonary Dysplasia in Extremely Preterm Infants" a la revista Children.

S'ha descrit un augment de la taxa de displàsia broncopulmonar (DBP) en lactants extremadament prematurs. S'ha suggerit un possible paper de l'alimentació amb llet materna en la protecció enfront d'aquesta malaltia.

Es va realitzar un estudi descriptiu retrospectiu basat en dades sobre morbiditat en la població de nounats entre 22+0 i 26+6 setmanes de gestació, inclosos en la xarxa espanyola SEN1500 durant el període 2004-2019 i donats d'alta vius. El resultat primari va ser la DBP moderada-greu. Es van estudiar les condicions associades, incloent-hi l'alimentació amb llet humana a l'alta. També es van estudiar les tendències temporals de la DBP i les taxes d'alimentació amb llet humana a l'alta.

El nostre treball mostra una relació inversa entre l'alimentació amb llet humana a l'alta de la unitat neonatal i l'aparició de DBP.

Referència de l'article
Verd S, Porta R, Ginovart G, Avila-Alvarez A, García-Muñoz Rodrigo F, Izquierdo Renau M, et al. Human Milk Feeding Is Associated with Decreased Incidence of Moderate-Severe Bronchopulmonary Dysplasia in Extremely Preterm Infants. Children. 2023 Jul 23;10(7):1267. doi: 10.3390/children10071267. PubMed PMID: 37508764.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]