Categoria: Estudis i projectes

Exposició als pesticides no persistents i al madurament sexual dels adolescents homes espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre l'exposició als pesticides no persistents i al madurament sexual dels adolescents homes espanyols.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Exposure to non-persistent pesticides and sexual maturation of Spanish adolescent males" a la revista Chemosphere.

Diversos pesticides no persistents són alteradors endocrins i poden afectar la maduració sexual.

L'objectiu d'aquest article era examinar l'associació entre biomarcadors urinaris de pesticides no persistents i la maduració sexual en homes adolescents del Projecte Medi Ambient i Infància (INMA).

Es va arribar a la conclusió que l'exposició a uns certs pesticides pot estar associada amb el retard de la maduració sexual en homes adolescents.

Referència de l'article
Castiello F, Suárez B, Gómez-Vida J, Torrent M, Fernández MF, Olea N, et al. Exposure to non-persistent pesticides and sexual maturation of Spanish adolescent males. Chemosphere. 2023 May;324:138350. doi: 10.1016/j.chemosphere.2023.138350. PubMed PMID: 36907483.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Adolescents passejant / CC BY-NC-SA 4.0]