Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'IdISBa s'afegeix a la recerca en malalties infeccioses de l'Institut de Salut Carlos III

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut de Salut Carlos III ha posat en marxa una nova àrea per a investigar més sobre malalties infeccioses, a la qual s'incorporaran investigadors de l'Hospital Universitari Son Espases i la Universitat de les Illes Balears adscrits a l'Institut d'Investigació Sanitària (IdISBa). L'activitat científica s'emmarcarà dins del Consorci d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER).

El grup de recerca «Resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes» liderat per Antonio Oliver, responsable del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha incorporat alguns investigadors d'altres grups de l'Àrea de Malalties Infeccioses de l’IdISBa coordinada per ell mateix: Melchor Riera, del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i responsable del grup «Malalties Infeccioses – VIH», i Roberto de la Rica, investigador del «Grup Multidisciplinari de Sèpsia», entre altres.

La nova àrea d'infeccioses, amb 46 grups espanyols, comptarà amb una dotació inicial global pròxima als quatre milions d'euros i permetrà abordar de manera específica un dels àmbits més rellevants i d'actualitat de la recerca biomèdica, dins de les quatre línies marcades pel CIBER.

La temàtica per la qual han estat triats és el de «Resistència Antimicrobiana i Infecció Hospitalària» amb una sèrie de línies de recerca: mecanismes de resistència als antibiòtics, epidemiologia de les infeccions per bacteris multiresistents, impacte clínic de la resistència i la virulència bacteriana, desenvolupament de noves dianes per a combatre la resistència i la virulència, desenvolupament de tècniques per a la detecció ràpida de patògens i mecanismes de resistència, programes d'optimització de l'ús d'antibiòtics.

Unir-se al CIBER significa compartir coneixements amb 6000 investigadors adscrits, integrats en més de 400 grups de recerca que treballen en xarxa per tota Espanya i que estan vinculats a més de 100 institucions consorciades del sector públic i privat.

[Font: IdISBA. 12/10/2021]

[Foto: IdISBa]