Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Augmenten un 1,3% els naixements mitjançant tractaments de Fecundació In Vitro i Inseminació Artificial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons les dades del Registre Nacional d'Activitat 2019, presentats pel Ministeri de Sanitat i la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF), en total s'han comptabilitzat 180.906 tractaments i han nascut 37.428 nadons.

El Ministeri de Sanitat i la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) han presentat les darreres dades del Registre Nacional d'Activitat, referents a l'any 2019, que posen de manifest l'augment del nombre de naixements mitjançant tractaments de Fecundació In Vitro i Inseminació Artificial (un 1,3%), però amb manco procediments (un 0,6% menys), fet que s'interpreta com una millora en la qualitat de les tècniques i els resultats.

En l'esmentat registre, el sisè des de la publicació de la modificació de la Llei de Reproducció Assistida, recull les dades de 311 centres, que indiquen que en aquest període s'han efectuat un total de 148.358 cicles de Fecundació In Vitro (FIV), un 0,6% menys en relació amb el 2018. També es varen reduir les Inseminacions Artificials (IA) un 4,5%, ja que es varen realitzar 32.548 procediments. En total es varen comptabilitzar 180.906 tractaments de reproducció assistida, un 1,3% menys que el 2018.

Per primera vegada d'ençà que existeix un registre universal de reproducció assistida, els tractaments de FIV i d'IA han disminuït, però això no ha afectat el nombre de naixements. Això s'interpreta com una millora en la qualitat de les tècniques i els resultats, ja que el 2019 varen néixer un total de 37.428 nadons, un 1% més que el 2018.

Transferència única de blastòcit i en diferit

Cada any la transferència d'un únic embrió ha anat guanyant terreny a l'estratègia de transferir-ne dos. El 2019 s'ha observat un descens de l'11% en parts amb bessons, mantenint a Espanya per davall de la mitjana europea de parts múltiples. Segons l'informe estadístic, el 80% dels embrions varen ser transferits en estat de blastòcit. Aquesta tendència, juntament amb la de fer-ho en diferit, preparant l'úter per a la recepció d'un embrió criopreservat, podria ser un dels motius de millora en la taxa d'èxit reproductiu.

Per a més informació pot consultar-se el registre en aquest enllaç.

[Font: Ministeri de Sanitat. 15/10/2021]

[Foto: Montse PB / Pregnant woman / CC BY­ND 2.0]