Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Autoritzada la despesa per al subministrament de la vacuna conjugada antipneumocòccica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A proposta de la Conselleria de Salut, el Consell de Govern ha aprovat la despesa per al subministrament de la vacuna conjugada antipneumocòccica per a l'any 2016. La Direcció General de Salut Pública i Participació comprarà un total de 22.000 dosis de vacuna antipneumocòccica conjugada durant l'any 2016 per un valor total d'1.006.720 euros.

La vacunació contra el pneumococ, l'inici de la qual es preveu per a abans de l'estiu, es durà a terme en tres dosis: la primera, als 2 mesos d'edat; la segona, als 4 mesos, i la tercera dosi, als 12 mesos. A les Illes Balears es vacunarà tots els infants nascuts des de dia 1 de gener de 2016.

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va resoldre en la reunió de 14 de gener de 2015 incloure en el calendari de vacunació infantil la vacuna conjugada antipneumocòccica, ateses les recomanacions de la ponència de programes i registre de vacunacions. Així mateix, es va acordar que aquesta inclusió s'havia de fer en totes les comunitats autònomes abans de desembre de 2016.

Cal recordar que el nou calendari de vacunació infantil per al 2016, establert per a la població pediàtrica, inclou dues vacunes noves per als infants: la de la varicel·la i la del pneumococ.

[Font: Conselleria de Salut. 15/04/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]