Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Plataforma d'Oci de Qualitat de Balears recorda que està prohibit vendre alcohol a menors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Davant la intoxicació de vuit menors per consum d'alcohol a les festes d'Establiments aquest cap de setmana passat, la Plataforma d'Oci de Qualitat de les Illes Balears (POQIB), impulsada per la Conselleria de Salut, recorda que està prohibit per llei vendre begudes alcohòliques a persones menors de 18 anys. Així mateix, alerta que el consum abusiu comporta riscs importants per a la salut, com ara conductes sexuals no segures, accidents i violència, i reitera que la prevenció és responsabilitat de tota la societat.

Per això, la POQIB, dins la qual s'integren administracions, famílies i empreses, destaca la importància d'augmentar el suport social i una implicació més contundent en la prevenció del consum d'alcohol, sobretot en els menors, en els quals les conseqüències per a la salut poden ser molt greus. En aquest sentit, insta les famílies i la societat a mantenir-se vigilants per tal d'evitar la promoció, l'accés i el consum d'alcohol per part dels menors.

La Plataforma d'Oci de Qualitat de les Illes Balears, liderada per la Direcció General de Salut Pública i Participació, du a terme un treball en xarxa per consensuar accions preventives conjuntes en matèria de consum d'alcohol per part dels joves i per impulsar un oci saludable.

[Font: Conselleria de Salut. 25/07/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]