Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Pla contra el Tràfic de Dones i Nines amb fins d’Explotació Sexual i d’Abordatge a la Prostitució

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consolat de Mar va acollir la presentació del Pla Autonòmic de Lluita contra el Tràfic de Dones i Nines amb fins d’Explotació Sexual i d’Abordatge a la Prostitució (2019-2022).

Les finalitats d’aquest pla són millorar la detecció, la prevenció, la intervenció i la sensibilització enfront a aquesta qüestió, a més de la millora de la diagnosi i del coneixement de la realitat que es viu a les Illes Balears. Així mateix, pretén donar eines per garantir la protecció i la recuperació i integració social, psicològica i laboral de les dones en situació de tràfic i de prostitució.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha recordat, entre d’altres coses, que “la prostitució i el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual és una altra forma de violència contra les dones. Unes dones que quan són migrants pateixen una doble discriminació”.

Aquest Pla té una vigència de 4 anys i estarà coordinat per una comissió interinstitucional.

La dotació económica del Pla és de 2.850.000 euros.

Per altra banda, s’ha redactat un protocol autonòmic, el qual estableix els criteris per assolir una atenció integral a les víctimes.

Contra les violències masclistes

L’elaboració i aplicació del pla autonòmic contra la tracta estan emmarcades en les polítiques de lluita contra les violències masclistes que du a terme el Govern.

Algunes de les accions que proposa són campanyes informatives sobre el tràfic, campanyes per deconstruir els estereotips i estigmes envers la prostitució, etc….

[Font: Presidència de Govern. 30/04/2019]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal ]

Notícies relacionades a Infosalut
*25/10/2017 - L’IBDona elaborarà un pla autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual.

Notícies relacionades