Categories: Recursos humans, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La DG Funció Pública del Govern llança la campanya “Espai lliure d'assetjament” dirigida al personal de serveis generals de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa s’emmarca dins les accions previstes al II Pla d'Igualtat entre Dones i Homes dins l'Àmbit dels Serveis Generals de l'Administració de la CAIB per al període 2016-2019 i aprofitant la proximitat del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

S’ha dirigit al conjunt de personal públic d’aquest sector una enquesta per correu electrònic amb qüestions que cerquen informar i conscienciar sobre les conductes que poden ser constitutives d'assetjament sexual, per raó de sexe, d'orientació sexual, d'identitat de gènere i d'expressió de gènere, encara que sigui en un grau lleu.

L’enquesta està conformada per un breu formulari en el qual es crida l’atenció envers fets com ara comentaris, rumors o acudits de contingut sexista, homòfob o poc respectuós amb les diferents orientacions sexuals o identitats de gènere; l’intercanvi de vídeos inapropiats o degradants; la invasió de l’espai personal d’un company o companya de manera innecessària; i fins i tot la complicitat i tolerància davant aquestes actituds per part d’altres persones.

II Pla d’Igualtat

8731

El Consell de Govern va aprovar el 8 de juliol de 2016 el II Pla d'Igualtat entre Dones i Homes dins l'Àmbit dels Serveis Generals de l'Administració de la CAIB per al període 2016-2019. La Comissió Tècnica de Seguiment del Pla d'Igualtat va elaborar aquest II Pla tenint en compte les conclusions de l'informe d'avaluació final del I Pla i els resultats de l'enquesta que es va passar al personal del seu àmbit d'aplicació, amb l'objectiu de conèixer la situació actual i l'opinió dels empleats i empleades.

Aquest pla es configura a partir dels eixos següents: 1. Cultura d'igualtat i empoderament de les dones; 2. Accés, promoció i condicions de treball; 3. Conciliació i corresponsabilitat; 4. Imatge i llenguatge igualitari; 5. Situacions d'especial protecció; i 6. Mesures instrumentals complementàries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/11/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]