Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Les anàlisis de 4 casos en investigació per coronavirus 2019-nCoV donen negatiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les anàlisis de les mostres de quatre persones en investigació a l’Hospital Universitari Son Espases per coronavirus 2019-nCoV,  enviades el dia 10 de febrer per analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III, han donat negatiu.

Una cinquena mostra, la de l’home que ja va donar positiu pel virus la setmana passada, i que roman aïllat a aquest Hospital ha tornat a donar positiu.

Així doncs, han donat negatiu les segones mostres enviades de la dona i les dues filles que ja varen donar negatiu dissabte, dia 8 de febrer, i també la mostra d’un infant de 8 anys, que estava aïllat a Son Espases i en investigació per haver estat en contacte estret amb l’home que va donar positiu. Cal recordar que aquest menor, igual que una de les nines, havia donat positiu per grip.

D’aquesta manera, d’acord amb els criteris dels professionals, l’home continuarà ingressat en espera de dos resultats negatius.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte envers la privacitat d’aquestes persones.

La Direcció General de Salut Pública i Participació continua treballant per acabar de tancar la llista de contactes, als quals està avisant personalment per transmetre’ls instruccions i recomanacions i per oferir-los tota la informació que puguin necessitar.

La Conselleria expressa l’agraïment a tots els professionals i a totes les institucions públiques — Ministeri de Sanitat i ajuntaments— per la feina conjunta i coordinada que es du a terme tant per identificar els contactes com perquè la població pugui estar ben informada.

Així mateix es recorda que, en cas de dubte, la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

[Font: Conselleria de Salut. 11/02/2020]

[Foto: The digital artist / Coronavirus / CC-by-sa-3.0 de]

Què en diu la premsa
*12/02/2020 ultimahora.es - El niño de 7 años ingresado en Son Espases da negativo en coronavirus.
*12/02/2020 noticiasmallorca.es - El niño ingresado en Son Espases da negativo en coronavirus.
*12/02/2020 diariodemallorca.es - El enfermo de coronavirus en Mallorca da positivo por segunda vez y continuará aislado.

Notícies relacionades