Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Noves mesures per a evitar l'extensió del nou coronavirus COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha abordat una sèrie de mesures per a frenar la propagació del coronavirus que completen les adoptades aquest dilluns, dia 10, per al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que les dades actualitzades de la incidència de la malaltia han obligat a fer "aquest pas més" dins de l'actual escenari de contenció reforçada.

Modificacions legislatives

Salvador Illa ha explicat que s'han proposat dues modificacions legislatives:

  • Permetre el subministrament centralitzat de tota mena de productes que els experts puguin considerar necessaris per a combatre la malaltia.
  • Les persones infectades, o en aïllament preventiu, puguin ser considerades en situació d'Incapacitat Temporal per contingències professionals.

Això suposa una millora de la prestació tant per a les persones aïllades com infectades pel coronavirus, ja que passen a percebre des de l'endemà al de la baixa laboral, el 75% de la base reguladora, amb càrrec a l'Administració.

Prohibició de vols

Després d'insistir en la recomanació general d'evitar els viatges que no siguin imprescindibles per a evitar la transmissió del virus, s'ha informat de la prohibició dels vols directes d'Itàlia a Espanya des de les 00.00 hores del dia 11 de març fins a les 00.00 hores del dia 25. Només poden volar els vols posicionals, humanitaris, mèdics o d'emergència.

Altres disposicions

  • Han quedat suspesos els viatges del Imserso durant el mes vinent.
  • S'han pres mesures per als esdeveniments socials, esportius, etc., i s'ha apel·lat a la col·laboració de la ciutadania.

En darrer lloc, s'ha fet referència a la bona cooperació institucional i coordinació sanitària en l'àmbit nacional i internacional, i s'ha reiterat en la unitat, la transparència i la coordinació dels poders públics, tan importants en l'abordatge d'aquest desafiament de salut pública.

[Font: Ministeri de Sanitat. 10/03/2020]

[Foto: gent, màscara, coronavirus / CC0 1.0 Universal]

Notícies relacionades