Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

El Ministeri de Sanitat realitzarà test ràpids de diagnòstic del COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Seguint les recomanacions de l'OMS, el Ministeri de Sanitat està treballant en un projecte avançat per a realitzar test ràpids de diagnòstic per a la detecció del nou coronavirus (SARS-CoV-2), en coordinació amb les CCAA.

Segons el Procediment d'Actuació enfront de Casos d'Infecció pel Nou Coronavirus, les proves per a la detecció del nou coronavirus es realitzen en les següents situacions:

- Persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda que es trobi hospitalitzada o que compleixi criteris d'ingrés hospitalari.

- Persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda de qualsevol gravetat que pertanyi a algun dels següents grups:

Personal sanitari i sociosanitari.

Altres serveis essencials.

Es podrà considerar la realització del test diagnòstic en persones especialment vulnerables que presentin un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda independentment de la seva gravetat, després d'una valoració clínica individualitzada.

Els test ràpids de diagnòstic, no obstant això, es podran realitzar a una població més àmplia, tant a col·lectius vulnerables com a aquelles persones que romanguin en règim domiciliari que presentin simptomatologia, la qual cosa suposarà un gran avanç en el diagnòstic precoç de la malaltia.

[Font: Ministeri de Sanitat. 18/03/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]