Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19, Farmacovigilància

La AEMPS informa de la distribució controlada de tot l'estoc de hidroxicloroquina/cloroquina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va començar la distribució controlada de HIDROXICLOROQUINA i CLOROQUINA FOSFAT per a COVID-19 en els centres hospitalaris a través de l'aplicació de Gestió de Medicaments en Situacions Especials (MSE).

La distribució per als pacients que ja estaven en tractament per malalties cròniques com a lupus o artritis reumatoide es va mantenir a través del canal de distribució per a evitar que aquests pacients haguessin d'acudir a l'hospital a recollir la seva medicació.

Donat l'estoc limitat d'aquests medicaments i la demanda creixent en molt diverses situacions relacionades amb el COVID-19, és necessari controlar a través de l'aplicació de MSE tot l'estoc i implementar les següents accions:

- Els titulars no posaran més hidroxicloroquina/cloroquina en el canal fins a un altre avís.

- Tot el producte que està en el canal es posarà a la disposició de les autoritats competents de les CCAA en matèria de la prestació farmacèutica per a dedicar-lo a dispensacions de continuació en pacients crònics sota les indicacions autoritzades.

- Sobre la base del nombre real de pacients/mes en aquesta situació, l'Agència assegurarà l'estoc de tractament mensual una vegada que s'acabi el que ara està disponible en el canal. Les CCAA arbitraran el sistema de control per a garantir que aquest estoc arribi a aquests pacients crònics fora dels hospitals.

La resta de medicament(s) disponible(s) es distribuiran per l'aplicació de MSE mitjançant estoc setmanal indicant nombre d'envasos dedicats per a assajos clínics autoritzats i nombre d'envasos per a tractaments.

En conjunt, i fins a una altra ordre, els tractaments seran prioritzats per a:

- Tractament dels pacients crònics.

- Assajos clínics de tota mena que incloguin hidroxicloroquina o cloroquina entre els seus tractaments.

- Tractament de pacients ingressats amb pneumònia.

- No s'aconsella iniciar tractaments en una altra mena de situacions clíniques fora del context d'assajos clínics autoritzats.

[Font: AEMPS. 23/03/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]