Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Coordinació del Govern i els Consells Insulars en l'atenció a les dones víctimes de violència masclista

Consellera Pilar Costa durant la reunió

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, va participar en una reunió de coordinació duta a terme amb la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i les representants de les àrees d'igualtat dels diferents consells insulars. En aquesta trobada, que es va realitzar per mitjà de videoconferència, es van tractar diferents assumptes referents a l'atenció, durant l'estat d'alarma causat per la COVID-19, de les dones víctimes de violència masclista, i també de les dones en situació de prostitució i pertanyents a altres col·lectius vulnerables.

Durant la reunió, la consellera Costa va informar sobre la posada en marxa pròximament d'un número de WhatsApp d'atenció les 24 hores. Es tracta d'una nova eina que podrà facilitar a les dones víctimes de violència masclista posar-se en contacte amb el servei d'informació i d'acompanyament del Govern durant aquests dies en què el confinament i, per tant, la convivència continuada amb la parella violenta, pot dificultar especialment la demanda d'ajuda per la via telefònica.

L'IBdona va informar de les actuacions dutes a terme durant aquests dies, com la participació en la comissió tècnica sectorial d'Igualtat, que es va reunir la setmana passada i en què participaren representants dels instituts de la dona de les altres les comunitats autònomes, així com representants del Ministeri d'Igualtat.

Un dels temes tractats a la reunió va ser la situació d'especial vulnerabilitat en què es troben les dones que estan en situació de prostitució i tracta. En aquest sentit, la directora de l'IBdona va informar sobre els contactes fets amb les diferents entitats que donen servei a aquestes dones, així com amb els ajuntaments de Palma i Calvià, per tal de fer front a les necessitats amb les qual, a curt termini, es trobaran.

En són un exemple els casos de dones que són tretes dels pisos on es prostituïen i que avui es troben al carrer en una situació de precarietat absoluta. Així mateix, també s'ha parlat sobre la situació de les dones que es dediquen professions molt feminitzades i sovint d'economia submergida i que avui es troben sense feina, com les cuidadores de gent gran o les dedicades al treball domèstic.

Per part del Consell Insular de Mallorca, van participar en la reunió la consellera insular de Presidència, Teresa Suàrez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach; per part del Consell Insular d'Eivissa, la consellera insular Carolina Escandell i la directora insular Antònia Ferrer; per part del Consell Insular de Menorca, la consellera Bàrbara Torrent, i per part del Consell Insular de Formentera, la consellera Vanessa Parellada.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 25/03/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]