Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19, Farmacovigilància

Tractaments disponibles pel maneig de la infecció respiratòria per SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha elaborat un protocol per al maneig i tractament dels pacients amb infecció per SARS-CoV-2 que s'actualitza permanentment.

S'ha actualitza els medicaments disponibles per a la infecció per SARS-CoV-2. Alguns dels tractaments disponibles són molècules de nou desenvolupament i unes altres són usos nous de medicaments ja autoritzats en altres indicacions. Les actualitzacions disposen de millors evidències científiques, segons l'evolució de l'epidèmia i segons l'evolució dels estocs de medicaments disponibles, és important tenir en compte que:

- Encara que existeixen nombrosos assajos clínics en marxa, no existeix de moment evidència procedent d'assajos clínics controlats que permetin recomanar un tractament específic per a SARS-CoV-2.

- L'Agència està monitorant de manera contínua amb els experts de les agències europees, la EMA i altres agències fora de la UE totes les dades relatives a l'ús de medicaments per al tractament o la profilaxi de la infecció respiratòria per SARS-CoV- 2.

- Fins avui, només hi ha dades parcials, preliminars, a vegades únicament in vitro o fins i tot contradictoris. Ha de prioritzar-se la possibilitat de realitzar estudis clínics que generin coneixement útil.

S'estan posant en marxa diversos assajos clínics a Espanya per al tractament de la infecció respiratòria per SARS-CoV-2

Es recullen aquells tractaments que s'han vingut utilitzant en alguna de les estratègies terapèutiques posades en marxa en relació a la infecció respiratòria per SARSCoV-2. L'Agència recomana als professionals sanitaris que consultin les fitxes tècniques dels medicaments que estiguin autoritzats quant a les recomanacions de dosis, advertiments i precaucions, possibles reaccions adverses i interaccions.

- Remdesivir

- Lopinavir/ritonavir (LPV/r)

- Cloroquina/Hidroxicloroquina

- Tocilizumab (TCZ)

- Sarilumab

- Interferón Beta-1B (IFNb)

- Interferón Alfa-2B

[Font: AEMSP. 30/03/2020]

[Foto: stevepb / Dolor de cabeza / Pixabay License]