Categoria: Estudis i projectes

Efectes antidepressius depenents de la dosi de cannabidiol en rates grans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de Neurofarmacologia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), del IUNICS i de la Universitat de les Illes Balears, ha publicat un article sobre els efectes antidepressius depenents de la dosi de cannabidiol en rates grans.

Elena Hernández-Hernández i M Julia García-Fuster, investigadores de l'IdISBa i el IUNICS-UIB, han publicat l'article amb el títol "Dose-Dependent Antidepressant-Like Effects of Cannabidiol in Aged Rats" a la revista Frontiers in Pharmacology.

L'edat predisposa a una depressió al final de la vida i se sap que els antidepressius poden canviar la seva eficàcia amb l'edat, les opcions de nous tractaments són necessàries per a l'augment de la població gran. En aquest context, l'objectiu d'aquest article era avaluar l'efecte potencial com a antidepressiu del cannabidiol en rates grans.

Els resultats principals d'aquest estudi varen demostrar que el cannabidiol va exercir un efecte antidepressiu depenent de la dosi en rates grans, sense afectar el pes corporal. Caps dels marcadors moleculars analitzats en l'hipocamp es varen alterar pel tractament amb cannabidiol. A més, aquest estudi va demostrar una resposta antidepressiva depenent de la dosi pel cannabiol en aquesta finestra d'edat (rates envellides de fins a vint-i-un mesos) i en consonància amb altres estudis que suggereixen un paper beneficiós per aquest fàrmac en els dèficits conductuals relacionats amb l'edat.

Referència de l'article
Hernández-Hernández E, García-Fuster MJ. Dose-Dependent Antidepressant-Like Effects of Cannabidiol in Aged Rats. Front Pharmacol. 2022 Jul 1;13. doi: 10.3389/fphar.2022.891842. PubMed PMID: 35847003.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rama / Lab mouse / CC BY-SA 2.0]