L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) amb membres del IUNICS i la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Servei de Psiquiatria, la Unitat de Recerca i el Servei de Genòmica de les Illes Balears de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre si el locus conservat ASTN2/BRINP1 en 9q33.1-33.2 està associat amb trastorns psiquiàtrics greus en una gran mostra del sud d'Espanya. També hi han participat la Johannes Gutenberg University, el Helmholtz Zentrum München-German Research Center for Environmental Health, l'Institute of Medical Informatics.

Llegeix més...

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, juntament amb deu centres espanyols entre els quals trobam els hospitals universitaris de Pontevedra, Getafe, Castelló, el Clínic de Barcelona i el CIBERES (Centre d'Investigació Biomèdica sobre Malalties Pulmonars de l'ISCIII), entre d'altres, han participat en una revisió sistemàtica per analitzar les característiques i els resultats dels diferents tipus d'inhaladors en pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC).

Llegeix més...

El Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un protocol d'assaig d'intervenció en la dieta amb nous com a esmorzar, àcids grassos poliinsaturats de cadena llarga i el desenvolupament del cervell en els adolescents. També hi han participat diferents centres.

Llegeix més...

 

Pere Ventayol Bosch, farmacèutic de l'Hospital Universitari Son Espases hi va participar amb la comunicació titulada "Unidad de terapia intravítrea".

Jordi Ginés Rubió, farmacèutic de l'Hospital Universitari Son Espases va participar al taller amb el títol "Implicaciones para la farmacia oncológica de los nuevos fármacos en indicaciones tumor agnósticas"

Beatriz Calderón Hernanz, farmacèutica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer hi va participar amb la comunicació amb el títol "¿Qué puede aportar el farmacéutico hospitalario en el manejo del tratamiento farmacológico del pacinete con IC y FEVI reducida?".

 

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en aquesta revisió, que estableix una guia pràctica de les anàlisis de supervivència i la seva aplicació en l'estudi de les malalties cardiovasculars. També hi han participat el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC), la Facultat de Medicina de la UIB, el Medical Statistics Department de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, el Servei de Cardiologia i l'Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Llegeix més...