Categoria: Estudis i projectes

Ketoconazole com a inhibidor de CYP17 en tumors d'ovari de cèl·lules de la granulosa metastàtics o avançats no resecables

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un assaig clínic obert de fase II (GREKO) de ketoconazole com a inhibidor de CYP17 en tumors d'ovari de cèl·lules de la granulosa metastàtics o avançats no resecables. També hi han participat diferents centres.

Isabel Boverorcid, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Open-label phase II clinical trial of ketoconazole as CYP17 inhibitor in metastatic or advanced non-resectable granulosa cell ovarian tumors: the GREKO (GRanulosa Et KetOconazole) trial, GETHI 2011-03" a la revisa Clinical and Translational Oncology.

El tumor d'ovari de cèl·lules de la granulosa (TCG) es caracteritza per una mutació patognomònica en el gen FOXL2 (402 C > G) que condueix a una sobreactivació de l'esteroidogènesi. CYP17 és un enzim clau en aquest procés i pot ser inhibida per ketoconazole.

Es va dissenyar un assaig clínic de fase II per a avaluar l'eficàcia del ketoconazole en el TCG avançat i realitzem diversos estudis in vitro per a donar suport a les troballes clíniques.

Referència de l'article
Garcia-Donas J, Hurtado A, Garrigos L, Santaballa A, Redondo A, Vidal L, et al. Open-label phase II clinical trial of ketoconazole as CYP17 inhibitor in metastatic or advanced non-resectable granulosa cell ovarian tumors: the GREKO (GRanulosa Et KetOconazole) trial, GETHI 2011-03. Clin Transl Oncol Off Publ Fed Spanish Oncol Soc Natl Cancer Inst Mex. 2023 Jan. doi: 10.1007/s12094-023-03085-w. PubMed PMID: 36708371.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Ovarian clear cell carcinoma / CC BY-NC-ND 2.0]