Categoria: Estudis i projectes

Signatura clínica i molecular de la supervivència i resistència al oloparib més doxorrubicina liposomal pegilada en càncer d'ovari resistent al platí

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un anàlisi estratificat de la fase II de l'assaig clínic ROLANDO sobre la signatura clínica i molecular de la supervivència i resistència al oloparib més doxorrubicina liposomal pegilada en càncer d'ovari resistent al platí. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria Iglesias, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Clinical and molecular signature of survival and resistance to olaparib plus pegylated liposomal doxorubicin in platinum-resistant ovarian cancer: a stratified analysis from the phase II clinical trial ROLANDO, GEICO-1601" a la revista International Journal of Gynecological Cancer.

Es volia determinar el valor potencial pronòstic dels biomarcadors clínics i moleculars en la supervivència de pacients amb càncer d'ovari resistent al platí amb oloparib més doxorrubicina liposomal pegilada.

Un elevat quocient neutròfils/limfòcits en la recaiguda resistent al platí va indicar un mal pronòstic en les pacients tractades amb olaparib més doxorubicina liposomal pegilada. Una signatura clínica multifactorial va ser més precisa que les variables individuals per a implicar el pronòstic i pot ajudar en l'assignació terapèutica després d'una major validació en grans cohorts prospectives.

Referència de l'article
Perez-Fidalgo JA, Guerra E, García Y, Iglesias M, Hernández-Sosa M, Estevez-García P, et al. Clinical and molecular signature of survival and resistance to olaparib plus pegylated liposomal doxorubicin in platinum-resistant ovarian cancer: a stratified analysis from the phase II clinical trial ROLANDO, GEICO-1601. Int J Gynecol cancer Off J Int Gynecol Cancer Soc. 2023 Feb. doi: 10.1136/ijgc-2022-004028. PubMed PMID: 36759001.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Ovarian clear cell carcinoma / CC BY-NC-ND 2.0]