Categoria: Estudis i projectes

Efecte dels aliments ultraprocessats en el mediambient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) i elGrup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) amb membres de la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN, el IUNICS i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en una avaluació longitudinal sobre el consum d'aliments ultraprocessats com a factor promotor de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, l'aigua, l'energia i l'ús del sòl.

Silvia García, Margalida Monserrat-MesquidaJosep A Tur, Cristina Bouzas, investigadores i investigador del grup NUCOX; i Dora Romaguera, Jadwiga Konieczna investigadores del grup NUTRECOR, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Ultra-processed foods consumption as a promoting factor of greenhouse gas emissions, water, energy, and land use: A longitudinal assessment" a la revista Science of The Total Environment.

Els patrons dietètics poden produir un impacte mediambiental. Els canvis en la dieta de les persones, com l'augment del consum d'aliments ultraprocessats (CAU), no sols poden influir en la salut humana, sinó també en la sostenibilitat del medi ambient.

L'objectiu d'aquest esturi era l'avaluació de l'impacte de canvis de dos anys en el consum de CAU sobre les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i l'ús de l'aigua, l'energia i la terra.

Un baix consum d'aliments ultraprocessats pot contribuir a la sostenibilitat mediambiental. El nivell de processament dels aliments consumits ha de tenir-se en compte no sols per a l'assessorament nutricional en matèria de salut, sinó també per a la protecció del medi ambient.

Referència de l'article
García S, Pastor R, Monserrat-Mesquida M, Álvarez-Álvarez L, Rubín-García M, Martínez-González MÁ, et al. Ultra-processed foods consumption as a promoting factor of greenhouse gas emissions, water, energy, and land use: A longitudinal assessment. Sci Total Environ. 2023 May 24;891:164417. doi: 10.1016/j.scitotenv.2023.164417. PubMed PMID: 37236477.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Medi Ambient]