Categoria: Estudis i projectes

Ús del penjoll nautilus i penjoll en crossa taurina per a defectes quirúrgics facials periorificials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Can Misses ha participat en un cas on es descriu l'ús del penjoll nautilus i penjoll en crossa taurina per a defectes quirúrgics facials periorificials.

Andrés Palacios-Abufón, dermatòleg de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Colgajo nautilus y colgajo en muleta taurina para defectos quirúrgicos faciales periorificiales" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

La reconstrucció de defectes quirúrgics en regions anatòmiques pròximes a vores palpebrals, fosses nasals o boca és un repte degut la seva tendència a ser deformades per la tensió del tancament directe o els penjolls cutanis. L'ús de noves tècniques reconstructives que evitin la retracció d'aquestes zones sensibles pot suposar un avanç important.

Es varen emprar 2 nous dissenys, el penjoll nautilus i el penjoll en crossa taurina, per a la reconstrucció de defectes quirúrgics periorificials, realitzant una recol·lecció retrospectiva dels mateixos en les zones periparpebral, perivestibular nasal i peribucal.

El penjoll nautilus es va fer servir en 4 pacients amb defectes periparpebrals i 2 peribucals. El penjoll en crossa taurina es va utilitzar per a la reconstrucció de 14 defectes en ala nasal.

En els 20 pacients es van obtenir resultats molt satisfactoris tant estèticament com funcional, sense l'aparició d'ectropi, col·lapse del vestíbul nasal o asimetria de vora labial. No es va observar necrosi en cap cas.

Es proposa el penjoll nautilus i el penjoll en crossa taurina com una excel·lent opció reconstructiva per a defectes quirúrgics localitzats en zones periorificials.

Referència de l'article
Fernández-Vela J, Romaní J, Benet M, Lova-Navarro M, Palacios-Abufón A, Guilabert A, et al. Colgajo nautilus y colgajo en muleta taurina para defectos quirúrgicos faciales periorificiales. Actas Dermosifiliogr. 2023 May 26. doi: 10.1016/j.ad.2023.05.017. PubMed PMID: 37245602.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Actas Dermo-Sifiliográficas]