Categoria: Estudis i projectes

Associacions d'hipomagnesèmia en pacients que cerquen un primer tractament del trastorn per consum d'alcohol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi on s'analitzen les associacions d'hipomagnesèmia en pacients que cerquen un primer tractament del trastorn per consum d'alcohol.

Rafael Blanes i Catalina Moranta, psiquiatres de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Associations of hypomagnesemia in patients seeking a first treatment of alcohol use disorder" a la revista Drug and Alcohol Dependence.

La hipomagnesèmia (hipoMg) encara no ha estat àmpliament estudiada en el trastorn per consum d'alcohol (TCA). La hipòtesi dels autors és que el consum crònic i excessiu d'alcohol afavoreix l'estrès oxidatiu i les alteracions proinflamatòries que poden veure's exacerbades per la hipoMg. L'objectiu d'aquest estudi va ser analitzar la prevalença i les associacions de la hipoMg en el TUA.

Es va realitzar un estudi transversal en pacients ingressats per a un primer tractament d'AUD en sis centres terciaris entre 2013 i 2020. Es van determinar les característiques sociodemogràfiques, el consum d'alcohol i els paràmetres sanguinis a l'ingrés.

La deficiència de Mg en l'AUD s'associa amb mal hepàtic i disfunció glomerular, la qual cosa suggereix que totes dues comorbiditats han de ser avaluades en el curs de la hipoMg sèrica.

Referència de l'article
Hernández-Rubio A, Sanvisens A, Barbier-Torres L, Blanes R, Miquel L, Torrens M, et al. Associations of hypomagnesemia in patients seeking a first treatment of alcohol use disorder. Drug Alcohol Depend. 2023 Apr;245:109822. doi: 10.1016/j.drugalcdep.2023.109822. PubMed PMID: 36893509.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: congerdesign / Vino tinto / CC BY-ND 2.0]