Categoria: Estudis i projectes

Consum de fruita seca i rendiment cognitiu a 2 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi de cohorts sobre com el major consum de fruita seca enfront d'un menor consum i canvis en el rendiment cognitiu al llarg de dos anys en una població amb el risc de deterioració cognitiva.

Dora RomagueraJosep Antoni Tur i Alice Chaplin, investigadores i investigador del grup NUTRECOR, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Higher versus lower nut consumption and changes in cognitive performance over two years in a population at risk of cognitive decline: a cohort study" a la revista The American Journal of Clinical Nutrition.

La fruita seca i els cacauets (d'ara endavant, fruita seca) són aliments rics en nutrients i components neuroprotectors, per la qual cosa el seu consum podria ser beneficiós per a la salut cognitiva. No obstant això, fins avui les proves sobre els possibles beneficis de la fruita seca per a la funció cognitiva són limitades i inconsistents.

L'objectiu era avaluar prospectivament l'associació entre el consum de fruita seca i els canvis de dos anys en el rendiment cognitiu en adults majors amb el risc de deterioració cognitiva.

El consum freqüent de fruita seca es va associar amb una menor deterioració del rendiment cognitiu general al llarg de 2 anys en adults majors amb el risc de deterioració cognitiva. Es justifica la realització d'assajos clínics aleatoris per a verificar les troballes.

Referència de l'article
Ni J, Nishi SK, Babio N, Ros E, Basterra-Gortari FJ, Corella D, et al. Higher versus lower nut consumption and changes in cognitive performance over two years in a population at risk of cognitive decline: a cohort study. Am J Clin Nutr. 2023 Jun 1. doi: 10.1016/j.ajcnut.2023.05.032. PubMed PMID: 37269908.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Equip d'Atenció Residencial (EARS) fan atenció continuada a les residències / CC BY-NC-ND 2.0]