Categoria: Estudis i projectes

Opinió d'experts sobre el tractament de l'hemofília B amb albutrepenonacog alfa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espasesjuntament amb els departaments d'Hematologia de l'Hospital Universitari de la Paz i de l'Hospital Vall d'Hebron, entre d'altres, han participat en la publicació d'un article sobre el tractament de l'hemofília B amb albutrepenonacog alfa.

Mariana Isabel Canaro, metgessa del Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Expert opinion paper on the treatment of hemophilia B with albutrepenonacog alfa", a la revista Expert Opinion on Biological Therapy

Les directrius actuals recomanen el tractament profilàctic de l'hemofília B quan existeix deficiència del factor IX de coagulació, ja sigui amb productes de vida mitjana estàndard o de vida mitjana perllongada. Els productes de vida mitjana perllongada tenen una vida d'entre tres a sis vegades més llarga que els primers, fet que permet reduir el nombre d'injeccions setmanals i, per tant, pot repercutir en l'adherència al tractament i la qualitat de vida. Albutrepenonacog alfa és una proteïna de fusió de vida mitjana perllongada del factor IX de coagulació amb albúmina humana recombinant, indicada per al tractament a demanda i profilàctic de les hemorràgies en pacients amb hemofília B de totes les edats.

Els autors revisen les característiques clíniques i farmacocinètiques d'albutrepenonacog alfa, així com la informació disponible respecte dels nivells mínims i l'evidència en el món real. Donada la disponibilitat d'altres productes de factor IX en el mercat, es presenten comparacions indirectes de les característiques clíniques i farmacocinètiques.

Els autors exposen la seva opinió experta sobre quins perfils de pacients són candidats al tractament profilàctic amb albutrepenonacog alfa, i sobre el maneig dels pacients pel que fa a dosis, règims d'administració i protocols de canvi de tractament.

Referència de l'article
Álvarez Román MT, Benítez O, Canaro MI, López Fernández MF, López Jaime FJ, Mateo Arranz J, et al. Expert opinion paper on the treatment of hemophilia B with albutrepenonacog alfa. Expert Opin Biol Ther. 20 juliol 2021;1-7. doi: 10.1080/14712598.2021.1932811. PubMed PMID: 34225551.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera pren mostres a la Unitat d’Assajos Clínics de l’Institut Clínic d’Hematologia i Oncologia/ CC BY-NC-ND 2.0]