Categoria: Estudis i projectes

Colangiografia per fluorescència amb baixes dosis de verd d'indocianina: quantificació de la intensitat de la fluorescència mitjançant un software d'anàlisi del color basat en el model RGB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'equip quirúrgic de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliar i Trasplantament Hepàtic, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases, part d'ells integrats en el Grup de Simulació i 3D de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), i la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB), han publicat un estudi per augmentar la seguretat en la realització de la colecistectomia laparoscòpica.

La Dra. Natalia Pujol-Cano, el Dr. Francesc Xavier Molina-Romero, el Dr. Elías Palma-Zamora, la Dra. Magdalena Coll-Sastre, el Dr. Jaume Bonnin-Pascual, el Dr. Francesc Xavier González-Argente i el Dr. José Miguel Morón-Canis, han publicat l'article amb el títol "Near-infrared fluorescence cholangiography at a very low dose of indocyanine green: quantification of fluorescence intensity using a colour analysis software based on the RGB color model" a la revista Langenbeck's Archives of Surgery.

La colangiografia per fluorescència amb verd d'indocianina és una tècnica que s'utilitza per visualitzar els conductes biliars durant la colecistectomia laparoscòpica. Consisteix a administrar al malalt un contrast, anomenat verd d'indocianina, que només es pot veure mitjançant una llum infraroja. D'aquesta manera la cirurgia és més segura i pot evitar lesions en els conductes biliars, que la majoria de vegades no es poden veure durant la cirurgia. L'estudi ha consistit en el fet que fent servir una dosi molt petita de verd d'indocianina la visualització dels canals biliars és bona, ja que no fa que el fetge capti contrast i d'aquesta manera es poden veure millor les estructures biliars que estan fora del fetge. Per demostrar això s'ha emprat una anàlisi per software mitjançant el mesurament del color verd en les estructures biliars i s'ha correlacionat amb el benefici percebut pel cirurgià. La conclusió de l'estudi és que la dosis empleada és molt bona per veure les estructures biliars i augmenta la seguretat en la cirurgia.

Referència de l'article
Pujol-Cano N, Molina-Romero FX, Palma-Zamora E, Bonnin-Pascual J, Coll-Sastre M, González-Argenté FX, et al. Near-infrared fluorescence cholangiography at a very low dose of indocyanine green: quantification of fluorescence intensity using a colour analysis software based on the RGB color model. Langenbeck’s Arch Surg. 2022 Jul 26. doi: 10.1007/s00423-022-02614-5. PubMed PMID: 35879621.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases]