Categoria: Estudis i projectes

Factors clau associats amb les seqüeles pulmonars en el seguiment dels pacients crítics per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi sobre els factors clau associats amb les seqüeles pulmonars en el seguiment dels pacients crítics per COVID-19.

Mariana Andrea Novo, metgessa de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; i Lorenzo Socias, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en un la publicació de l'article amb el títol "Key Factors Associated With Pulmonary Sequelae in the Follow-Up of Critically Ill COVID-19 Patients" a la revista Archivos de Bronconeumología.

Els supervivents de COVID-19 crítica tenen un alt risc de tenir seqüeles respiratòries. Aquí, es volia identificar els factors clau associats amb la funció pulmonar alterada i anomalies en la tomografia computada a les visites de seguiment en una cohort de supervivents de COVID-19 crítica.

Referència de l'article
González J, de Batlle J, Benítez ID, Torres G, Santisteve S, Targa ADS, et al. Key Factors Associated With Pulmonary Sequelae in the Follow-Up of Critically Ill COVID-19 Patients. Arch Bronconeumol. 2023 Jan. doi: 10.1016/j.arbres.2022.12.017. PubMed PMID: 36690515.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]