Categoria: Seguretat alimentària

Seminari sobre la listeriosi i els aliments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició ha organitzat un seminari per analitzar la problemàtica que envolta la listeriosi a través de l'estudi d'un cas pràctic de detecció de listeria en derivats carnis de producció local.

El seminari, que es durà a terme el dijous dia 15 de setembre de 2016, a la seu de la Direcció General de Salut Pública i Participació, al carrer Jesús de Palma (i amb videoconferència a Menorca i Eivissa), té com a objectiu sensibilitzar els tècnics de seguretat alimentària de la importància que els aliments arribin al consumidor amb una baixa contaminació per listeria, sempre dins els límits legalment establerts. També actualitzar els coneixements necessaris per a la gestió de la reducció de risc.

La listeriosi és malaltia zoonòtica que es transmet principalment per via digestiva a través dels aliments contaminats. Tot i que és de baixa incidència, s'ha de dir que en els darrers anys s'està detectant un increment gradual i sostingut de la seva incidència. És molt greu en dones embarassades, pacients immunodeprimits i persones majors.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició. 14/09/2016]

[Foto: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició]