Categoria: Seguretat alimentària

Regulació de les substàncies diferents de vitamines i minerals que poden portar els complements alimentaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret de modificació de l'anterior, corresponent a l'any 2009, relatiu als complements alimentaris, pel qual es regulen les substàncies diferents de vitamines i minerals que poden portar els complements alimentaris per millorar la protecció del consumidor.

En aquest Reial decret s'implanta una llista d’altres substàncies que poden portar els complements alimentaris, amb totes les garanties per a la salut. Així mateix, s’han tingut en compte els informes del Comitè Científic de l'Alimentació Humana i de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, entre d’altres.

També s’han establert les recomanacions de dosis diàries màximes i en alguns casos advertències cap al consumidor.

Substàncies considerades tradicionalment com a dietètiques

S'han inclòs substàncies considerades tradicionalment com a “dietètiques”, però que, amb la definició d'aliment dietètic de la Unió Europea, van quedar fora de l'àmbit de la legislació dels “dietètics”, per la qual cosa era necessari un aclariment sobre la manera en què es poden comercialitzar aquests productes. Aquestes substàncies són: germen de blat, pol·len, gelea reial, llevat de cervesa, lecitina de soia i propoleo.

Amb l'entrada en vigor d'aquest Reial decret, es garanteix la protecció als consumidors, al mateix temps que es millora la competitivitat de les empreses alimentàries del nostre país al mercat comunitari.

A continuació, podeu consultar la Llista d’altres sustàncies amb efecte nutricional o fisiològic que espoden utilizar en la fabricació de complements alimentaris

[Fonts: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 16/03/2018 - BOE. Núm. 75. 27/03/2017 ]

[Foto: ardelfin / Pills / CC-by-sa-2.0 ]