Categoria: Seguretat alimentària

Aprovació de la normativa de qualitat per al pa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 113, de dia 11 de maig de 2019, s'ha publicat el Reial decret 308/2019, de 26 d'abril, pel qual s'aprova la norma de qualitat per al pa.

El pa i els pans especials estan regulats per la legislació horitzontal harmonitzada de la Unió Europea en matèria alimentària, i també per normativa espanyola que aprova la Reglamentació Tècnica Sanitària per a la Fabricació, Circulació i Comerç del Pa i Pans Especials.

Les múltiples modificacions d'aquesta darrera Reglamentació, així com l'evolució tecnològica experimentada pel sector de la fabricació i comercialització d'aquests productes, els canvis en les tendències de consum, l'ampliació del concepte de pa comú i també de la inclusió de farines d'altres cereals, diferents al blat, incloent les farines integrals, recomanen realitzar una profunda revisió, en tots aquests aspectes, a més d'incorporar-se en la definició de pa comú, pans nutricionalment més complets.

D'altra banda, d'acord amb la llei de juliol de 2011, de seguretat alimentària i nutrició, per a fomentar des de totes les administracions públiques una alimentació saludable, s'incorpora en la norma un límit màxim en el contingut de sal del pa comú.

També es defineix, entre altres coses, l'elaboració artesana del pa, com un procés on prima el factor humà sobre el mecànic i la seva producció no es realitza de forma masiva.

Així mateix, s'han inclòs determinats aspectes que regulen la comercialització de pa en els punts de venda.

Aquest reial decret té per objecte establir les normes bàsiques de qualitat per a l'elaboració i comercialització del pa a Espanya.

[Font: BOE. Núm. 113. 11/05/2019]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal ]