Categoria: Seguretat alimentària

Normativa d'organismes modificats genèticament i de consum de fruites, hortalisses i llet

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 175, de dia 23 de juliol de 2019, s'ha publicat el Reial decret 452/2019, de 19 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret del mes de gener de 2004, pel qual s'aprova el Reglament general sobre la utilització confinada, alliberament voluntari i comercialització d'organismes modificats genèticament, i el Reial decret de maig de 2017, que desenvolupa l'aplicació de la UE en relació al programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet.

D'acord a tots els antecedents i a la normativa vigent, es modifica la reglamentació de l'any 2004, pel qual s'aprova el Reglament general per al desenvolupament i execució de la llei de 2003, per la qual s'estableix el règim jurídic de la utilització confinada, alliberament voluntari i comercialització d'organismes modificats genèticament.

També es modifica el Reglament general per al desenvolupament i execució de la llei de 2003, per la qual s'estableix el règim jurídic de la utilització confinada, alliberament voluntari i comercialització d'organismes modificats genèticament, aprovat per la reglamentació del 2004.

Mitjançant l'article tercer, així mateix, i amb la finalitat d'obtenir una major eficàcia en l'ús dels fons de la Unió Europea, es procedeix a realitzar modificacions de caràcter tècnic en el Reial decret de 2017, pel qual es desenvolupa l'aplicació a Espanya de la normativa de la Unió Europea en relació amb el programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet. Per a això, es recull un nou annex II, en el qual, encara que es manté el gruix del seu contingut en la redacció donada pel Reial decret del mes de febrer de l'any en curs, es modifiquen els valors màxims aplicables a la tomaca cherry, llet tractada tèrmicament (pasteuritzada), llet tractada tèrmicament (les altres), llet tractada tèrmicament sense lactosa, així com la unitat de mesura per als productes lactis recollits en el títol del citat annex II.

Aquesta nova redacció serà aplicable en el curs escolar 2019/2020.

En aquest enllaç podeu consultar l'annex II, així com tota la informació continguda en el BOE.

[Font: BOE. Núm. 175. 23/07/2019]

[Foto: Infosalut / Mercat de Pere Garau / CC BY-NC-SA 4.0]