Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Recomanacions de la SESPO per a l'adaptació de les clíniques durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Odontologia d'Atenció Primària de Mallorca ha participat en la publicació de les recomanacions de la Societat Espanyola d'Epidemiologia i Salut Pública Oral per a l'adaptació de la salut dental pública en clíniques dentals espanyoles durant la pandèmia de la COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

María del Carmen Trullols-Casas, odontòloga del CS Arquitecte Bennàssar  i membre de la Junta Directiva de la SESPO des de 2008, ha dirigit l'organització del grup de treball, hi figura com a primera autora de l'article amb el títol "Recommendations by the Spanish Society of Epidemiology
and Oral Public Health (SESPO) for the healthcare adaptation of public health dental clinics in Spain during the COVID-19 pandemic" a la revista Journal of Clinical and Experimental Dentistry.

El març de 2020, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la pandèmia de la COVID-19 i, uns dies després, el Govern Espanyol, va declarar l'estat d'emergència i el confinament de la població. Aquesta situació de crisi va forçar a realitzar canvis profunds en l'atenció de la salut. Al nivell de la salut dental es va tornar necessari, tant pels serveis públics com per a les consultes dentals privades, planificar canvis per poder enfrontar-se a aquest repte d'atenció a la salut.

El SESPO i el Consell General de Dentistes d'Espanya (CGDE) va crear un grup de treball per preparar un protocol per a clíniques dentals després del tancament. Continuant amb aquesta tasca, es varen acordar una sèrie de recomanacions dirigides als gestors de la salut pública i al personal dental, segons els protocols de protecció de COVID-19, amb les proves disponibles en el moment de la seva preparació.

El Grup de treball de la SESPO va preparar un calendari amb les recomanacions que s'han de dur terme. la CGDE va presentar aquest document al Ministeri de Sanitat, i la SESPO ho va enviar a totes les conselleries de salut de les comunitats autònomes. El document està disponible als webs de la CGDE i la SESPO.

 

Referència de l'article
Trullols-Casas Md, Ausina-Márquez V, Martínez-Beneyto Y, Martínez-Sanz E, Llamas-Ortuño E, Expósito-Delgado A, et al. Recommendations by the Spanish Society of Epidemiology and Oral Public Health (SESPO) for the healthcare adaptation of public health dental clinics in Spain during the COVID-19 pandemic. J Clin Exp Dent. 2020;e1183-8. doi: 10.4317/jced.57937.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jan Fidler / Have you already been to your regular teeth inspection? / CC-by-sa-2.0]